Sagakaka

Min kära bakmormor gör ofta den här goda kakan.
Äntligen hittade jag ett bra recept för den.
Det är i praktiken en enkel sockerkaka med vaniljmellanlägg och florsocker pudrat på.
Min svägerska var här och fikade lite på den och den blev godkänd av henne också.
Här kommer receptet:
Ingredienser
Sockerkaka:3 ägg
1½ dl socker
1½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
50 g smör
1 dl socker
1 dl mjölk
3 tsk vanilinsocker
Florsocker att pudra över
Gör så här
Sockerkaka:
Vispa ägg och socker poröst
Blanda bakpulvret med mjölet och vispa ner det i ägg/socker blandningen
Grädda i en rund bakform i 175 grader i ca: 40 min
Under tiden görs fyllningen.
Smält smöret, tillsätt mjölk, socker och vanillinsocker, koka tills krämen tjocknat lite.
Låt krämen svalna lite.
Låt kakan svalna lite, dela sedan kakan i 2 bottnar.
Bred ut krämen, lägg ihop.
Pudra sedan med lite florsocker strax före serveringen
Njut!
Tips! Vill du inte att sockerkakan ska bli så mörk? Lägg ett bakplåtspapper på när du fått den färg du önskar.
Receptet är taget från www.matklubben.se
Kommentarer
Trackback